Reklám- és médiajog

Reklám- és médiajog

Irodánk munkatársai napi szinten szolgálják ki a reklám és a média világának szereplőit, így a Magyarországon vezető média-, reklám-, direkt-marketing, PR-, online-marketing, produkciós és rendezvényszervező ügynökségeket. Elkészítjük és véleményezzük többek között az e területeken előforduló különféle szerződéseket, ajándéksorsolások és egyéb promóciók játékszabályait, valamint segítséget nyújtunk az offline és online-kampányok kreatív anyagainak jogszerű megszövegezéséhez, megjelenítéséhez is, különös tekintettel a fogyasztóvédelmi, versenyjogi és adatvédelmi előírásokra. Sokszor nemcsak ügyfeleink, hanem azok megbízói számára is szaktanácsadást nyújtunk reklám- és médiajogi kérdésekben. Több, mint tizenöt éves tapasztalatunk, gyakorlatunk és folyamatos továbbképzésünk teszi lehetővé, hogy korunk legújabb kihívásainak is eleget tudjunk tenni.

Mind az ügynökségeket, mind a reklámozókat képviselve rendkívül nagy tapasztalatunk van a reklámügynökségi szerződések, valamint a reklámügynökségek és a médiaszolgáltatók (TV, rádió, off-line és online sajtó, köztéri reklámhordozók) közti szerződések, illetve a reklám gyártásában résztvevő produkciós cégekkel, valamint a casting- és modellügynökségekkel kötött megállapodások elkészítésében és véleményezésében.

Szintén kiemelten foglalkozunk a reklámanyagokban bemutatott korábbi szerzői művek utólagos felhasználásával. Ügyfeleinknek hathatós segítséget nyújtunk a felhasználni kívánt filmrészletek, fényképek,zeneszámok, egyéb művek, műrészletek – gyakran külföldi – jogtulajdonosainak felderítésében, a kívánt terjedelmű felhasználási jogok beszerzésében, az erről rendelkező megállapodások letárgyalásában és véglegesítésében.

Sikeresen képviselünk állandó jelleggel a világ négy legnagyobb reklámholding vállalatainak egyikéhez tartozó magyar ATL-, BTL-, offline és online (digital) médiaügynökségeket, köztük Magyarország egyik vezető médiavásárló cégcsoportját. Ügyfeleink közt tudhatjuk továbbá a hazai reklámpiac egyik legnagyobb nemzetközi, valamint egy független magyar tulajdonban lévő integrált szolgáltatásokat nyújtó, ún. TTL-reklámügynökségeket is, valamint számos produkciós és rendezvényszervező (event) céget, illetve design-és grafikai stúdiót.

Büszkén mondjuk el magunkról, hogy részt vettünk a szakmai szervezeteken keresztül a Reklámtörvény és a vonatkozó jogszabályok jogalkotási folyamatában a reklám- és médiaügynökségek érdekeit képviselve. A szakmai fórumokon való aktív részvételünkkel, a hatóság képviselőivel folytatott eszmecserével és a tapasztalatok átadásával segítjük a hatékony jogalkalmazást a mindennapok során, továbbá hozzájárulunk a szakmai önszabályozás hatékony működéséhez.

A fentiek miatt szoros kapcsolatot ápolunk a szakhatóságokkal (NFH, NMHH) és a szakmai szervezetekkel, közös jogkezelőkkel (MAKSZ, DIMSZ, MMSZ, Artisjus, Filmjus, Szerzői Jogi Szakértő Testület), valamint tagja vagyunk a Magyar Reklámszövetségnek (MRSZ), az IAB Hungary-nek, (a nemzetközi Interactive Advertising Bureau hazai képviselője), valamint az Önszabályozó Reklám Testületnek (ÖRT). Dr. Pánszky Gyula az MRSZ Jogi Tagozatának elnöke.