Szellemi alkotások joga

Szellemi alkotások joga

Mint a reklámiparban dolgozó cégek jogi képviseletét ellátó iroda, nagy tapasztalatra tettünk szert a személyhez fűződő jogok, illetve a szerzői és szomszédos jogok, védjegyoltalom, valamint a know-how és a bizalmas információk védelme területén. Tagjai vagyunk a Magyar Védjegy Egyesületnek.

Kiemelten foglalkozunk a reklámanyagokban bemutatott korábbi szerzői művekkel, előadókkal és egyéb szereplőkkel kapcsolatos szerzői vagyoni és ún. szomszédos (előadói, hangfelvétel-előállítói, TV-, rádió- és filmprodukciós) jogok, illetve személyhez fűződő jogok utólagos felhasználásával. Ügyfeleinknek hathatós segítséget nyújtunk a felhasználni kívánt filmrészletek (footage-ok), stockfotók, zeneszámok, egyéb művek, műrészletek – gyakran külföldi – jogtulajdonosainak felkutatásában, a kívánt terjedelmű felhasználási jogok beszerzésében, az erről rendelkező megállapodások letárgyalásában és véglegesítésében. Irodánk nem csak reklámfilmek, hanem egészestés filmek és TV-sorozatok jogi részét vezényelte le a közreműködőkkel (rendező, operatőr, zeneszerző stb.) való szerződéskötéstől az archív anyagok felhasználásán át a szereplői nyilatkozatok megszövegezésén keresztül az eszköz- és helyiségbérleti, sugárzási, támogatási, PR- és filmforgalmazási szerződések elkészítéséig, illetve véleményezéséig.

Ellátjuk filmgyártó és film-forgalmazó, illetve merchandising jogokat hasznosító kereskedelmi cégek jogi képviseletét is. E tevékenységünk során jelentős tapasztalatra tettünk szert az amerikai és egyéb külföldi, illetve hazai jogtulajdonosokkal kötött filmforgalmazási és filmterjesztési megállapodások terén. Mint a világ egyik vezető szeszesital-gyártó és –forgalmazó vállalatának magyarországi jogi képviselői, igen jelentős tapasztalattal rendelkezünk márka- és védjegy-ügyekben is.

Ügyfeleink jellemzően multinacionális cégcsoportok tagjai közül kerülnek ki, így munkánk során jelentős szerephez jutnak a nemzetközi IT-szerződések és IT-szabályzatok, SLA-k, üzleti szoftvermegoldások, adatbázisok licencia- és rendszerkarbantartási szerződései.

Tevékenységünk kiterjed a plágium, a hamisítás és egyéb jogsértő felhasználások, a személyhez fűződő jogok (képmás, névviselés) megsértése, valamint a védjegybitorlás elleni küzdelemre, így ezzel kapcsolatosan ellátjuk ügyfeleink polgári és büntetőjogi peres képviseletét is. Az iroda alapítója sikeresen képviselte a világ egyik vezető TV-produkciós vállalatát egy magyar kereskedelmi televíziós társasággal szembeni szerzői jogi perben, illetve jelentős tapasztalattal rendelkezünk a sajtóperek területén is.

Kiemelten fontos feladatnak érezzük a magyar képzőművészet hazai és külföldi népszerűsítését, ezért nemcsak jogi tanácsokkal segítjük a hozzánk forduló művészeket, de az iroda saját gyűjtemény építésével is hozzájárul a hazai kortárs művészet támogatásához.