UPDATE! Augusztus 30-ig kötelező regisztrálni a jövőre induló cégkapura

Időközben elérhetővé vált a regisztrációs felület, melyen a gazdálkodó szervezetek online módon kezdeményezhetik regisztrációjukat a cégkapura.

A regisztrációt a cég törvényes képviselője végezheti el, amennyiben a képviseletre két személy együttesen jogosult, a regisztráció a két képviseleti jogosult egybehangzó akaratnyilvánításával tehető meg, mely esetben az egyik jogosult lesz a regisztráció létrehozója, a másik pedig a jóváhagyója.

A regisztráció ezen a linken kezdeményezhető.

A felületre való bejelentkezés után a cég képviselőjének azonosítása jelenleg Ügyfélkapu vagy Részleges kódú telefonos azonosítás útján történhet, majd ez követően válik elérhető a tényleges regisztrációs felület. Az általános szerződési feltételek elfogadása után ezen a felületen kell igazolni a képviseletre való jogosultságot, valamint megadni a cég adószámát és regisztrálni a kívánt email címet. Végül regisztrálni kell egy természetes személyt, akit a cég cégkapumegbízottjának szeretnénk kijelölni, vagyis aki a jövőben kezeli majd a cég számára a Cégkaput, illetve elvégezi a szükséges adminisztrációs teendőket.
A sikeres regisztrációt követően letölthető a regisztráció beérkezéséről szóló visszaigazolás, melyet elektronikusan is továbbít a rendszer a megadott email címre.

Korábbi cikkünk e témában itt érhető el.