Versenyhivatali eljárás indult a Nutriversum Kft. ellen a dr. Gődény szereplésével készült videóival kapcsolatosan

Vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Nutriversum Kft. vállalkozással szemben. Az étrend-kiegészítő termékeket forgalmazó vállalkozás kereskedelmi gyakorlata a GVH szerint alkalmas lehet a fogyasztók megtévesztésére.

A GVH valószínűsíti, hogy a Nutriversum Kft. YouTube-csatornáján közzétett, dr. Gődény György gyógyszerész szereplésével készült két koronavírussal kapcsolatos videójában, valamint „Az internet legnagyobb hülyeségei a táplálékkiegészítőkről” elnevezésű videósorozatában olyan állításokat alkalmazott, amelyek nem felelnek meg az élelmiszerekre vonatkozó ágazati szabályoknak, mely szerint élelmiszerekkel kapcsolatban nem engedhető meg olyan egészségre vonatkozó állítás, amely orvos, egészségügyi szakember, vagy egészségügyi szervezet ajánlásaira hivatkozik függetlenül a reklámüzenetek valóságtartalmától.

A GVH szerint az egészségügyi szakember ajánlása azt az üzenetet közvetíti a fogyasztók felé, hogy az ajánlott termék megbízhatóbb, hatásosabb, mint a többi, befolyásolva ezzel a fogyasztói döntést.

A GVH jogsértést még nem állapított meg, a versenyfelügyeleti eljárás még folyamatban van.